4 atractii turistice de neratat in Craiova

Gradina Botanica din Craiova este a patra din tara, ca marime si importanta, dupa cele din Bucuresti, Cluj si Iasi. A fost infiintata in anul 1952 sub indrumarea profesorului universitar Al. Buia, teritoriul fostului parc 7 Noiembrie, avand o suprafata de aproape 17 ha. Scopul infiintarii Gradinii Botanice a fost acela de a servi ca baza de studiu pentru studentii facultatilor de agronomie si horticultura si ca zona de agrement.

Gradina dispune de 3.000 de exemplare de foioase si conifere, iar in serele care se intind pe o suprafata de 750 mp exista colectia de plante exotice, care insumeaza peste 900 exemplare. Rosariul, amplasat in fata sediului administrativ, se intinde pe o suprafata de 2.000 mp, unde au fost plantate peste 250 de soiuri de trandafiri.

O atentie deosebita s-a acordat configuratiei terenului si s-a profitat de faptul ca parcul este traversat de la est la vest de un parau. S-au creat trei lacuri cu o suprafata de 0,3 ha in care au fost plantate specii caracteristice.

Hotel Sydney Craiova

Sursa foto: www.micapi.ro

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este un important obiectiv turistic, unic in Romania, ca lucrare urbanistica si al treilea in Europa ca marime.

Amplasat in partea de sud-vest al orasului, el este cunoscut si sub numele de Parcul Bibescu, deoarece Primaria Craiovei a cumparat terenul, in anul 1853, de la Iancu Bibescu.

Parcul a luat fiinta la initiativa lui Nicolae Romanescu, primar al Craiovei in 1898, 1901-1916 si in 1929, proiectat de arhitectul peisagist francez E. Redont. Acest proiect a primit Medalia de Aur la Expozitia de la Paris din anul 1900. Lucrarile de amenajare a parcului au durat aproape trei ani. Apoi a fost inaugurat in anul 1903 in prezenta Regelui Carol I, a primului ministru Dimitrie Sturdza si a prefectului de Dolj, Julian C. Vrabiescu.

In Parcul Nicolae Romanescu exista 96 ha de plantatii cu specii valoroase de arbori, un lac de 4 ha, un hipodrom de 20 ha, drumuri, alei si poteci care insumeaza peste 35 km lungime. De asemenea in parc se afla un amfiteatru pentru spectacole, o gradina zoologica, terase. Alte obiective turistice romantice ale parcului sunt: Castelul Fermecat in ruina, podul suspendat situat deasupra apei, Grota Ursului, Chioscul de Fier, fostul conac Bibescu, etc.

Parcul Nicolae Romanescu din Craiova a fost declarat monument istoric in anul 2004, fiind inclus in Lista monumentelor istorice din judetul Dolj.

 

English Park din Craiova, o adevarata oaza de verdeata in centrul orasului, a fost realizat in perioada interbelica. El a facut parte dintr-un proiect prin care s-a construit si Casa Alba. English Park este o gradina in stil englezesc, opera arhitectului Constantin Iotzu. Aici exista o frumoasa fantana arteziana si ronduri de flori ce-ti incanta privirea.

Turistul aflat in parc are ocazia sa admire Casa Alba, primul bloc de locuinte a Craiovei, construit in perioasa interbelica, cu magazine cochete la parter, cladirea fostei Banci de Scont, Biserica Sf. Ilie, monument istoric, construita in anul 1720 de familia Otetelesanu.

 

Parcul Tineretului din Lunca Jiului, Craiova, este o investitie recenta a edililor orasului. Amenajarea parcului face parte din planul de dezvoltare si modernizare a Craiovei, pe termen mediu si lung. Parcul a fost inaugurat pe 24 octombrie 2009, cu ocazia Zilelor Craiovei, iar la eveniment a participat Presedintele Romaniei, Traian Basescu si un numeros public. Parcul Tineretului din Craiova este unul dintre cele mai moderne amenajari peisagistice din Europa.

Parcul se intinde pe o suprafata de 54 ha si include terenuri de sport, fantani arteziene, piatete si locuri de joaca.

Parcul dispune de o baza sportiva amenajata la standarde europene si cu terenuri ce pot gazdui competitii internationale de tenis de camp, baschet, minifotbal.

Cauti cazare in Craiova?

Amplasat la intrarea in Craiova, din directia Pitesti, hotelul nostru se afla la numai 1 km de Aeroportul International, singurul din zona olteniei. Hotelul nostru dispune de 36 de unitati de cazare (camere standard/executive), dotate cu baie propie cu dus, internet WiFi gratuit, frigider, minibar si TV LCD. Contactati-ne acum pentru mai multe detalii 0788-606-507 sau faceti o rezervare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *